Babygrupp!

 
Idag gick jag med min lilla toka på lekgrupp för barn i hennes ålder. Det var en annan mamma som dragit igång att ha barngrupper med sång, lek, dans, art mm. på ett superfint café här i Suadiye en gång i veckan. Vi ska träffas en dag i veckan på övervåningen på cafeet där man sitter i ring, sjunger med barnen, har olika teman osv. Idag var bara en liten "pröva-på" stund för 10 TL men jag tror nog att vi kommer fortsätta gå då vi kan, Lara verkligen älskade det! Det var massa småttingar i hennes ålder/storlek som hon hade kul med, kramade osv. Sen kunde hon verkligen inte sluta stirra på en mamma som ammade sin lilla pojke i ringen, jag fick nästan dra henne därifrån för att hon skulle sluta glo. För Lara var detta toppen, jag går på sånt här för hennes skull, för min egna del så spelar det inte så stor roll för mig att träffa andra mammor. Jag har bra med vänner nu i stan som jag gillar att ses med, både svenska och turkiska och jag känner mig nöjd med det. Det finns så otroligt många utländska mammor i stan så det är inte "svårt" att hitta mammavänner om man söker efter det, men jag känner mig så nöjd med alla jag känner nu och träffar. Nu var jag ju här med mitt andra barn medan jag tror nästan alla var här med sin första så jag har redan gått en hel del på sånt här med Eidan, jag tycker inte det är särskilt kul OM jag ska vara ärlig, tyckte inte öppna förskolan var kul heller i Sverige, men det är kul att se att sina barn har kul. Så då är det värt det. Och jag har varit sämre med Lara att gå på sånt här, med Eidan var jag redan på babygrupp när han typ var 4 månader, man visste ju inte riktigt "behovet" för dem då men det var ju kul för honom då, men allt blir annorlunda med det andra barnet. Man blir mer "chill".
 
Efter babygruppen sov Lara i vagnen, helt slut var hon efter allt ståjj, så då passade jag på att smita in på salongen min och nopprade ögonbryn och tog bort allt annat fjun man samlat på sig i ansiktet under vintern. Nu är det dags för vår och sommar och allt ska fräschas upp... fötterna, bryn, tryne, hår, ögonfransar, hudfärg... Jag har börjat lite smått med brynen och fötterna, nästa vecka blir det klipp och slingor/utväxt, sen ska jag göra mina fransar. Vi kickstartar våren med en tripp till Izmir/Cesme imorgon med några vänner, ska bli super! Barnen har längtat efter detta SÅ länge (Eidan) och han har pratat om den här helgen i evigheter. De har packat sina små resväskor och kommer flyga upp ur sängen imorgon när vi ska åka. Det ser ut att bli sol och härligt vårvarmt! 
 
Uppdaterar bloggen efter helg med massa härliga Cesme-bilder! 

VÅR!

 
Över hela stan så finns det massa utav detta vackra träd (ja, grenarna/kvistarna är också fina) med de stora vackra rosa blommorna. 
 
Det är vår i stan! Nu vågar man verkligen säga och tro på det. Idag kändes det också, det blir en speciell värme, en speciell luft. Och vi börjar ju närma oss april men stormsteg så konstigt vore väl annars? Vi har haft en kall vinter/vår här i Turkiet i år, eller iallafall i Istanbul. Men jag har hört att det varit kallt generellt i de flesta medelhavsländer i år så all skörd av frukt/grönsaker har gått sämre pga. kylan vilket också har påverkat att priserna stigit på sånt, t.ex. i Sverige har jag hört? 
Jag är iallafall SÅ redo för sommar, önskar mig en riktig het, svettig Turkiet - sommar, jag kanske kommer ångra mina ord nu, men jag är verkligen en värmemänniska och klarar av riktigt höga temperaturer och gassande sol. Då riktigt njuter jag. Kanske inte om jag är höggravid men annars så älskar jag det!
Och ljuset som vi har nu på mornarna, Eidan är uppe och skuttar redan vid 6.30 och det känns helt okej. Jag hakar på rätt så snabbt efter, medan Lara gärna ligger och drar sig länge länge. Och om just Lara, henne måste jag berätta om i ett eget inlägg, ska försöka knåpa ihop något om henne snart. Så mycket som händer! Vissa stunder helt underbar liten tjej och i nästa stund fövandlas hon till exorsisten.
Idag efter att vi droppat av Eidan på föris så stannade vi ute lite på gården innan vi gick upp. Hälsade på katterna, gick till blomster/trädgårdshandeln (våra grannar) och tittade på deras damm med fiskar i och hälsade på hönsgården/ankarna, alltid mysigt att gå dit men vi kommer ju aldrig därifrån, Lara vägrar! Men med lite trix så kom vi hem tillslut, jag älskar djur också men att stå och titta på en anka i en timme, där går min gräns typ.
Efter lite lunch hemma så åkte vi och hämtade E och körde därefter ner mot havet för lek i sanden, lite mellis, skoj på lekparken och så var vi bara ute och njöt av det fina vädret och solen! Eidan har alltid cykeln med sej nu i bilen som vi tar fram så han kan cykla (eller "köra race" som han säger) Tycker han är så gullig med sin cykel!
Lara som numera ska gå hela tiden kör helt sin egna stil och väg, och inte sällan ska hon alltid gå åt andra hållet än vad vi går åt, men alltid säger min lilla hjälpreda aka storebrorsan till henne, allt jag säger, upprepar han till lillasyster. Vad det än gäller. Rätt skoj ibland faktiskt.
 
Nu ikväll när vi hade läst saga, sjungit sång och sagt godnatt och släckt ringer dörrklockan och där stod PAPPAN som en liten surprise jag inte alls visste om, han hade sagt torsdag men saknade oss tydligen för mycket och kom hem tidigare? Eller så var planen redan så. Barnen blev helt lyriska, tjöt av glädje verkligen. Och jag blev såklart också glad av att ha honom hemme även om dessa dagar faktiskt gått riktigt bra!
 

Happy life Happy wife!

 
Mysig fredag nere vid havet (Bostanci) med familjen. Barnen lekte i sanden, Eidan cyklade, Lara vankade omkring & vi njöt av marskvällen, avslutade med en sushi för mig och mannen och phad thai för kidsen. Älskar att vara tillsammans!