Giraffer & färger

 
 
 
En liten giraff har fått flytta in hos oss! Jag älskar giraffer men alla typ safaridjur vill jag ha i ungarnas rum, tigrar, elefanter, lejon! Jag hittade den här sötingen inne på mataffärn Migros i Caddebostan (plus massa andra söta safaridjur) när vi var där idag och köpte frukt och dricka.
 
Hej där! Hoppas ni haft en mysig söndag. Vi har suttit nere vid havet i våra campingstolar under dagen, precis intill en lekpark som Eidan kunde röjja runt i samtidigt. G läste ur sin nya hjärnskrynklarbok och jag var bara nöjd med att sitta och glo med vinden i mitt hår. Inga större utsvävningar, det gillar jag. Man behöver inte "passa upp" på Eidan lika mycket nu, han klarar mycket själv på lekplatsen. Han har bra fysik och klarar det mesta (förutom cykla/trampa på de stora killarnas cyklar då) 
 
Något helt fantastiskt och som jag inte nämnt här är faktiskt att vår tomt/bakgård har en POOL. Ja, så är det och till nästa sommar kommer vi troligtvis ha igång den! Den finns redan där och är byggd MEN just nu täckt. Den fanns inte med i byggprojektbeskrivningen i början utan har kommit till efter och behövs på något sätt "godkännas" av kommunen eller vad det är, så därför den inte är i bruk än. Men gud så glad jag blev när jag hörde det, pool på gården! Där kommer vi plaska varje dag nästa sommar! 
 
 
Här är vad vi shoppade till lilltjejen igår. En supermjuk & gosig filt med prinsesskronor på. Rosa på ena sidan och vit på andra, kul att variera sej! Ett par små sockor hittade vi också, men de kommer väl mest ramla av minns jag. Detta shoppades på ZARA HOME som har helt otroligt fint till babyrummen. Nu är ju det är en flicka jag har i magen så mycket rosa blir det (jag vet!) men tro mej, hon har och ska få ärva massa plagg från storebror i helt andra färger också, det är mest det jag slänger upp här på bloggen och på instagram som är just rosa. 
Det är ju väldigt pk att man ska ha blått och brunt på flickorna (i Sverige!) idag och folk fokuserar allt mer på färger än stora helhetsbilden på vad som är viktigast. Helhetsbilden att pojkar och flickor ska ha samma värde, att kunna göra lika saker, ha samma möjligheter. För min åsikt är att det inte sitter i någon färg. Det är nog det minst viktiga. Jag tycker att såna påpekande bara är löjliga. Jag kommer alltid låta mina barn få göra, bli, leka, vara det dem vill. 
 
 
Skrutten var lite seg idag sen havet och blev plötsligt supernyfiken på lillans säng och skulle prompt ta sin nap där? Han har visat NOLL intresse för den här sängen tidigare men sen jag bäddat med nya lakan, blev sängen mysig värre! 
Jag har en känsla av att vi kommer ligga 4 pers i sängen ändå, ev jag + barnen i sängen och G i soffan. Jag bara älskar att ligga nära mitt barn på natten. Vill inte alls ha dem i ett annat rum i en annan säng... 
 
 

Familjedag på Akasya

 
"I'm a Showstopper?!" (Inne hos Victoria's Secret)
 
 
Victoria's Secret "stora butik" på vår sida (asiatiska) där även Pink ingår. Inget köp idag då jag är lite "ur form" för att shoppa till mig själv för tillfället..
 
 
Favorit! Här har dem fsntastiska grejjer till hemmet, G köpte en sak till bebisen ♥
 
 
Paus - Chaitealatte och lite vila av fötter..
 
 
 Ny butik! 
 
 
Inne på en av de lyxiga babybutikerna ♥
 
 
Jo Malone ♥ Tjusigare butik får man leta efter! Tyvärr ofta tom men ett doftljus går väl loss på 500 kr minst så.. 
 
Här ligger jag i soffan och kramas med min krambjörn Eidan. ♥ Vi har ätit glass och sett en film och myst efter en heldag på Akasya. Idag fick vi med pappan dit också så det blev en hel 
familjedag. Det vart ingenting till lägenheten utan bara till barnen.. Lillan fick en fin filt av pappa G, små strumpor och sen köpte vi blöjor. Ett stort paket Huggies till storebror och ett litet paket Prima 2-5 kg till lillasyster. Tänk att vi ska få lov att börja om från början igen... Jag har vart på G att han måste ta tag det där med Eidan och pottan, han har iallafall kissat på den en gång i veckan men vilket evigt passande det är. Vi tog en lunch och fika där tillsammans och trots fint sommarväder hade gallerian många besökare, kan tänka mig att många är nöjda med sommaren nu och vill göra annat. Vi blev där hela dagen och tänkte Eidan skulle få besöka "Hamleys - the finest toyshop in the world" men då han tog sej en rejäl nap igår så det blev inget. Vi kom hem sent på eftermiddagen och då var det tänkt att ha middagsbjudning men pga min förkylning hade G. ställt in den, men jag tror faktiskt en smsinbjudan om pokerkväll med grabbarna lockade mer än middagen men det vill han inte erkänna. :)
 

Talk with each other ♥

 
 
Den här veckan har varit lite upp och ner för mig. Det kan inte vara BRA jämt och allt kan inte vara tipptopp! Hör livet till... Tyvärr! Men jag trivs bäst att allt är bra och att alla mår bra. Det är saker som egentligen inte har med mig eller min familj att göra men något som påverkar mig ändå. Jag hoppas allt blir bra en dag ♥ 
 
Idag började dagen katastrofal och jag är verkligen inte redo för några diskussioner innan mitt kaffe! Vi har pratat om att ha en städhjälp  när vi kommer ha två små barn och jag kommer ha fullt upp med dem, nu är det ju jag som är mammaledig och min man som jobbar så jag har känt att den biten "ligger hos mig" lite hur jag vill ha det. Städtanter finns det gott om i stan men de ska vara bra och pålitliga också. Hur som, nu vid frukost satt G i telefon och pratade med sin moster om att ta hennes städtant. De pratade alldeles för mycket detaljer och vi har inte ens pratat igenom detta tillsammans än! Så börjar han bestämma med sin moster. Sånt här gör mig tokig! Alla skulle väl hurra för en städhjälp men jag är inte van vid sånt och det måste vara enligt mina villkor om jag ska känna mig bekväm med henne i mitt hem. Det finns dem som bara sitter och tjötar och får inget gjort, de som börjar hålla på med barnen mer än städningen eller de som längtar så efter sitt chaite att de slarvar med allt. Så vi hade behövt prata igenom detta INNAN men ibland brister det på kommunikation/information oss emellan och tillslut kunde jag avbryta deras samtal och be att få återkomma med när/var/hur-frågorna. 
Men då var jag redan less och arg... 
 
... Men nu har vi blivit vänner igen och ska försöka göra nått skoj av dagen. G har lite lugnt på jobbfronten nu innan allt "sätter igång" så vi ska försöka ta vara på hans tid och göra saker ihop. Ibland går bara allt med sån himla fart och speciellt med barn så ibland glömmer man "prata" med varann vilket är SÅ viktigt! ♥ ibland är dock den biten också himla svår, att försöka komma överens om saker när man har olika uppfattningar men ändå behålla sitt lugn och inte bli arg. Jag har blivit mycket bättre på det men något man alltid får jobba med, tyvärr...!