Baby´s Shopping! ♥

 
Här är min pojkes lilla Sthlmsshopping! Rutiga tofflor, två bodys, en filt, haklappar, liten mössa, ett par söta små prasselbyxor och en liten dörrskylt. Jag är jättenöjd över köpen, väldigt neutralt och min stil! Gillar ni?
Hej finisar! Igår var jag hos min barnmorska för kontroll. Blodtryck, blodvärde, blodsocker och allt såg väldigt bra ut och även mitt järnvärde. (jag gillar inte dem där järntabletterna speciellt mycket...!) Jag har gått upp totalt +10 kg sedan inskrivningen vilket känns väldigt skönt, att bli en 20-30 kg tyngre skulle inte kännas så lockande även om mycket ramlar av en när bebisen väl är ute. Gurays kusin gick upp +40 kg! Hon är normalt sett väldigt fit och liten så förstod inte hur hon kunnat gått upp så himla mycket...! Jag vet inte om många "passar på" att äta vad som kommer i deras väg, gotta sig extra mycket för man är ändå gravid och har extrema cravings och går upp mycket i vikt pga. det men för mig har det vart tvärtom, dålig aptit i början och sedan gick jag tillbaka helt till min normala aptit, dock mindre socker/sötsug!
 
Bebisen följer sin kurva och ligger precis där han ska, inte över, vilket också känns skönt då man inte riktigt vill klämma ut en megabebis första gången. Huvudsaken är att han rör sig varje dag och det är det ingen tvekan om. Och som det ser ut så ligger han fortfarande med huvudet nere vilket han även gjorde för 2 veckor sedan, nästa koll så skall vi kolla så att han är fixerad.
 
Jag har också bestämt mig att sluta jobba tidigare, min bm tyckte att det kanske var lite naivt att jobba fram till v. 39 så jag har bestämt att istället för att sluta 30/8 så kommer jag gå hem kring 20/8.
 
Idag när jag gick till jobbet fick jag ett otroligt tryck nedtill och fick lov att stanna och "aooo"-a lite. Det är väl inte speciellt konstigt att man kan börja känna lite mer nu, då jag går in i vecka 35 på fredag.
 
Igår pratade jag länge med G om allting. Han är mitt uppe i massa förhandlingar, ankommande spelare och massa jobb och försöker göra klart så mycket som möjligt så snabbt som möjligt, men allt är inte i hans händer, många inblandade och serierna sätter igång nu i september/oktober. Men om något börjar hända sätter han sej på ett TK-plan på direkten. Det är så tröttsamt att svara på frågan hela tiden "När kommer Guray hem?" Det beror helt på när hans affärer är klara och hur det går med mig. Men självklart prioriterar han mej och bebis först av allt, men om jag fortfarande mår bra och fortsätter jobba som vanligt så behöver han inte skynda sig hem. Jag behöver inte ha någon som daltar med mig bara för att jag är gravid. Det är jag som säger att det är OK att han är borta på jobb, medan han har samvetet från helvettet. Men han kommer komma hem och vara med mig och bebisen, så inga behöver vara oroliga över det! Och eftersom han ska vara hemma med oss första tiden så måste han se till att allt rullar på därnere.
 

Blixtvisit i Sthlm!

 
Äntligen har mitt kaffesug kommit tillbaka! Som jag saknat mitt morgonkaffe... Innan jag satte igång min shoppingdag slog jag mig ner med en kaffe på Drottninggatan. Väldigt lugnt där tidigt på morgon...
 
En massa sött fanns inne hos Lexington i PUB-gallerian, bäddset och plädar för pojkar och flickor. Varför jag inte slog till på något av dem är för att det endast fanns rosa/blått (pojke eller flicka) och jag törs inte gå alltför hårt in på den "blåa pojkvägen" även om vi haft två st. UL som konstaterat pojke så går jag fortfarande väldigt unisex med allt i köpväg.
 
 
Hittade en butik som jag gick lite "bananas" i. Systrarna V O L T A I R E. Oj! Så mycket fint det fanns där inne! Man kunde gå helt loss där, så mycket fint för kök, mat och bak! Denna servisen med ögonen var så söt tyckte jag. Skulle vilja ha en fin personlig servis för te/kaffe, påmindre om Skönheten & Odjuret.
 
 
Ett besök jag sett fram emot var HM HOME - denna butik finns ju inte överallt om man säger så. De har så mycket fin inredning och till pangpriser!! Mycket i min stil och smak. Men nu var det framför allt till bebispojken jag var ute efter, mycket var rosa vilket inte riktigt känns passande om det nu blir en pojke, så jag avvaktade lite, men hittade lite fint till hemmet och till bebisen ändå. Visar sen mina inköp!
 
 
 Poängen med mitt Sthlm-besök igår igen var date med dessa brudar. Isabelle (till vänster) lärde jag känna under mitt halvår på Malta där vi jobbade ihop, nu bor och jobbar hon i Marbella/Costa del sol istället. Sara lärde jag känna 2008 i Alanya då vi delade lägenhet tillsammans från mars - november, sen har även hon bott på Malta och nu bor vi båda i Sverige. Gulliga tjejer och jättetrevlig fika! 
 
 
Uppe på Kulturhusets terass fikade vi och jag kunde inte undgå denna chokladruta!
 
Igår tog jag spontant ledigt igen och åkte tillbaka till Stockholm! Shopping + kompisdejt stod på schemat och det kändes skönt att "förlänga" helgen lite. Jag shoppar bäst själv. Älskar att kika runt i min egna takt i "mina" butiker. Många tycker inte alls om att shoppa själva, men jag hittar bäst själv. Guray är OK som shoppingsällskap, men då känns det ändå som att man är själv för han sitter oftast i telefon utanför butikarna. Och när jag väl provar något som jag hittar så frågar jag alltid honom men bryr mig aldrig om vad han tycker. Hihi. Perfekt shoppingtur i Sthlm fick jag igår iallafall och sen mötte jag upp tjejerna i stan för catchup och lite fika.
 
Idag sitter jag på jobbet igen, bebis har vart igång i magen sen tidigt imorse och hickar konstant. Och gör fortfarande. Idag ska vi besöka barnmorskan och det blir prover, väga, mäta! Hoppas att allt ser fint ut! Jag har tänkt att jag ska jobba 1 månad till (fram till vecka 39) men tror faktiskt att jag ska korta av det lite och ta ut alla mina semesterdagar jag har kvarsparade.
 
Hur har ni gjort? Många av er som jobbat fram tills så långt som v. 39/40?
 

Lite som Saltkråkan

 
Underbara söndag! Efter frukost hos faster bestämde vi oss för att ta färjan ut till skärgården och vi hamnade på Fjäderholmarna. Perfekt tur! 25 min från Slussen! Älskar skärgårn, men västkusten är mycket finare! Bästkusten! Havet, klipporna, krabborna, lukten, det är finare där! Men en dag i Sthlms skärgård är inte fel heller! Vi låg på klipporna hela dagen, dock blev det lite bökigt för mig att ligga på sten rakt upp och ner med den är kaggen. Det fanns flera restauranger att välja på och medan mamma och Hanna ville ha färsk fisk med potatissallad, slog jag på en megastor skagenbaguette I solen. Väldigt mycket Saltkråkan Kändes det som igår.  På eftermiddagen åkte vi tillbaka till Slussen och såg Gröna Lund och Skansen från båten och det fick mig att tänka på hur kul det kommer bli nu att ha en liten som gärna vill gå på Skansen och se djuren, eller åka barnkarusellerna på Gröna Lund. Nu får jag uppleva allt sånt igen! Gud, så mysigt! 
 
Mamma och syrran fortsatte sedan upp till Dalarna igen och lämnade mig hemma i Uppsala, nu har jag tagit ledigt idag igen för att åter igen åka till Stockholm då det dyker upp lite vänbesök från södern! Så, dags att bege sig till huvudstaden igen, idag ska jag nog hinna med lite shopping också! For my baby - såklart!