Michael Kors Baby

 
 Jag har helt missat att Michael Kors även har babyartiklar. Visste ni det? Små söta miniskor och kopior av de större skorna. Väldigt söta och inte speciellt dyra för att vara designerskor. Endel designerkläder för barn kostar ju CRAZY mycket!!! Ballerinorna går loss på ca. $30 vilket är kanske 250:- Jag har inte sett om dessa finns i Michael Kors-butikerna i Istanbul än men bör ta mej en titt! De svarta med guldlogga tyckte jag bäst om från hemsidan. Jag tycker det är så snyggt att klä Lara i svart. Eller båda barnen. Svart, vitt, grått, rosa, leo, camo, guld... Det gillar jag! Sätter helst inte på dem så mycket i neongrönt, rött, gult eller lila typ. Och jag avskyr tröjor med stora barnsliga tryck. Typ Disney eller Svampbob. 
 
 

Det bästa av två världar.

 
Vår lilla Skrålla växer på sej och börjar bli stor, nu kan hon sitta korta stunder i stolen och verkar helgilla det och fick inatt inviga en ny pjamas jag trodde skulle passa vid 1 år. Den är från Geggamoja. Present från Kajsa i Sverige!
 
Då var det måndag & ny vecka! Och för oss sista veckan innan en lång Sverigeresa väntas! Jag börjar få lite Sverigefeber nu och hjärnan börjar bli inställd på att få åka "hem". Jag har inte varit hemma på 8 månader pga. Laras födsel. Och jag ser SÅ fram emot en massa saker! Saker som ni som bor hemma kanske inte alls tycker är så speciellt eller lyxigt men för mej är det just nu MEGALYX! Vi pratar lycka!
 
... Och det är just därför jag verkligen älskar att bo utomlands för "du får det bästa av två världar" och uppskattar saker på ett helt annat sätt.  Och att mina barn får växa upp i två världar. Allt vad Turkiet bjuder på med spontanitet, livskvalite, sol, klimat, närheten till vackra bad, ljuset, människorna, värmen, kärleken, utbudet i vår stad, den internationella känslan! Och då och då få smaka på det goda ur Sverige, med naturen och friheten, öppenheten, alla svenska traditioner, snön, allt som organiseras av vår kära välfärd, allemansrätten... Jag ser verkligen inget negativt i mina barn får växa upp i båda, tvärtom, en gåva till dem. Ju mer man får se och uppleva under sin uppväxt desto mer lär man sej och får mindre fördomar om, och fördomar vet vi ju alla beror på okunskap och osäkerhet och ju mindre fördomar man har desto lyckligare & gladare blir man, rikare skulle jag nog också påstå. Rikare i livet. 
Att kunna förstå att människor växer upp på olika sätt, med olika sätt, ser olika ut, agerar olika men i slutändan så är det väl inte någon stor grej för det. Kommer man över tröskeln att kunna förstå det så har man kommit långt, tyvärr måste man hela tiden jobba med detta och idag mer än någonsin! 
 
Men nu börjar agendan fyllas med massa kul! För det är just det vi vill när vi kommer hem - ha massa kul! Förutom att träffa familj & vänner så kommer vi gå varje må, to, fre på Öppna förskolan så Eidan får sitta i ring och sjunga Imse Vimse, leka med barn på svenska och lära sej en massa av dem, och att jag har MIN MAMMA där som kan gå med oss tillsammans eller med Eidan själv så kan jag och Lara ta promenad, oj villen lyx! Vi ska åka pulka och grilla korv, gå på Knattebio och se Alfons (om han klarar att sitta 40 min??) gå och bada i simhallen, rita påskkort och gå påskkärring, köpa lördagsgodis varje lördag, prova på mamma/barnyoga (får se hur den går!) få vara hos morbror och moster och skoja, låna barnböcker på biblan och gå på sagostund... och jag ser fram emot att ha lite barnvakt och kanske får göra lite på egen hand! En eller två bio? Tjejmiddag? En drink?... 
 
Så nu ska vi kicka igång den här veckan och det kommer vara lite "happenings" men denna dag börjar lite lamt och som det brukar vara i detta hem till och från. 
 
Guray nyss: (innan möte) Så vad är dina planer idag?
Jag: Dammsuga, ge Eidan köttbullar och makaroner, vika tvätt, promenera barnen så de somnar i vagnen och har jag tur ta en dusch!
 
Det lät ju dötrist men så ser vissa dagar ut...

Härlig söndag!

 
Smaskens! En turkisk frukost sitter aldrig fel. Men bäst menemen gör faktiskt min svärmor!
 
 
Dippa lite croissant i jordgubbssylt, honung, kaymak eller körsbärsmarmelad...
 
 
Den här donnan satt i stolen intill mig och glodde hela långa frukosten. Vi fick lov att släpa upp henne ur sängen där hon verkar viljat ligga kvar ett tag till imorse... Mornar är inte hennes melodi. Tack och lov!
 
 
En rätt så burrig, molnig, kall söndag - här med utsikt över Fenerbahce och söndagslektion för barnen som seglar.
 
 
De här nissarna skötte sig super och ingen av dem verkade missnöjd över nått. Det tackar vi för. Eidan åt redigt och Lara tittade sig runt på folk.
 
Så då var söndagen slut! Vi har haft en bra helg men väldigt lugn och det gillar jag för det brukar vara mer fart i veckorna. Hela lördagen spenderade Eidan med Gurays bror och fru och kom inte hem förrens vid 22-tiden (vilket jag kan tycka var lite väl sent men men...) men jag lät dem ha en heldag med allt vad det innebär och jag mös hemma med min minstning då G åkte på jobbresa över dagen. Idag var vi dock upp på fötterna tidigare och har varit lite mer aktiva då vi fick för oss att åka och äta söndagsbrunch tillsammans, valet blev på Fenerbahceklubbens restaurang DIVAN och det var nog första jag gången jag var ute och åt frukost på EVIGHETER! Men eftersom vi bestämde det igårkväll så var jag inställd på det och då var det bara att klä oss och barnen, ta en kopp kaffe och sen satte vi oss i bilen och brummade iväg. Det är lite mysigt att göra det då och då.  Och här i Turkiet är det en jätteviktig sak. Eftersom söndagen lite är allas lediga dag oftast och familjedag så gör man detta ihop och man kan äta i timmar. Men ingen är särskilt morgonpigg på söndagarna så bra är det att komma iväg tidigt för att slippa det värsta kaoset.
 
 
Vi hittade på en Borcercollie som hette Thea och Eidan blev så förtjust i henne! Vi hade ju en Bordecollie, Wilma som dog precis innan Eidan föddes, vilket jag är så ledsen för, världens klokaste, snällaste Wilma! 
 
 
Och det är inte bara familjedagen, söndagen utan också hunddagen och det träffas mängder med hundar och hungägare i parkerna, hur roligt som helst för oss som älskar vovvar! 
 
Vi promenerade (rullade..) efter frukosten från Fenerbahce havsvägen bort mot oss, med stopp i sammanlagt.. 1...2....3...4....5 lekparker. Kändes som vi aldrig kom hem! Men jag hade en nöjd kille iallafall som hade fått skoja lite med lite olika barn vid varje klätterställning eller rutschkana.