Hem till byn

 
Godkväll! Tyvärr strular min mammas internet för tillfället så det blir glest med bloggandet. Vi var iallafall ut till "byn" jag, Eidan och mamma igår, det gör vi alltid (som ni kanske vet vid det här laget) Vi tittade på en bilutställning som Eidan tyckte var häftig (jag och mamma är väl mindre intresserade, därav har min familj alltid vart olika folk här i Dalarna där nästan ALLA gillar gamla amerikanare) Jag tycker om nya bilar, helt enkelt.  Vi strosade runt där och åkte sen bort till sjön och åt picknicklunch. 
 
Tog en bild på vårt gamla hus, där jag bodde 20 år av mitt liv. Rummet högst upp till höger var mitt. Alltid kul att se det för de som köpte det var absolut rätt människor för det och tar hand om det och gör det finare! Men något jättesentimental blir jag inte när jag ser det. Vi var nog alla så "klara" med det livet de sista åren. Hus är mysigt men det är ett jädrans jobb att ha hus...
 
 
Jag har haft min kompis Carro här idag och hälsat på oss med sin dotter Emilia. Emilia och Eidan blev så förtjusta i varann! 13 månader och 22 månader är dem. Vi fikade och jag fick ett fint smycke i försenad födelsedagspresent. Kommer få en väldigt fin försenad födelsedagspresent av min mamma nu i dagarna och idag slog min man på stort också, där kallar vi födelsedagspresent! Men mer om det sen...

S T O C K H O L M

 
Jacuzzibad hos Lisa & Patrik! Helgött tyckte Eidan och Malte.
 
 
Världens goaste lilla Malte plaskar omkring i sin snygga badshorts, Eidan körde "all nude". 
 
 
Syrran, Malte och Filip på väg från Skansen i måndags. Det blev en helmysig dag med rätt många solglimtar!
 
 
Vackra blommor på Skansen intill Skånegården.
 
 
Hur gulligt litet hus!
 
 
På Starbucks intill Stureplan tisdagsmorgon, två lattes till mej med Denise som också är i stan nu, regnet öste ner utanför så vi väntade lite och småpratade tills det upphörde. 
 
 
Hemma hos min mamma/Eidans mormor! Skagentoast till förrätt var önskad och till huvudrätt rödspätta med potatis och dillsmör, efterrätt jordgubbar med grädde och socker.
 
Här är ett litet bildfång av "helgen"! Jag har vart dålig med kameran i helgen, helt glömt bort den! Vi hade en supermysig helg hos min kusin och hans Lisa, vi badade i deras jacuzzi på söndagen och avslutade med ett restaurangbesök på Sjökrogen på kvällen. Tack för helgen till Lisa & Patrik! 
 
Måndagmorgon åkte vi in till Sthlm, Skansen stod på schemat med syrran och Filip (som också bor i Sthlm nu) och det var så smidigt att ta bussarna omkring för (hör & häpna!) åker man ensam med barnvagn på bussarna med SL så åker man gratis, hur smidigt som helst för oss med barnvagn! Jag kände inte till detta alls men måste verkligen ge tummen upp för SL för det! Önskar bussarna häruppe kunde annamma samma system. Vi fick tur med vädret på Skansen, tur med djuren också och medan jag lunkade på med magen så tog Filip och Hanna hand om Eidan och sprang omkring var han än ville gå, toppen! Vi såg vargar, björnar, älgarna, renar, sälarna (Eidans favorit!) men måste ända säga att jag tycker inträdet var dyrt(170:-) för nästan exakt samma djur plus ett bättre Barnens Zoo finns GRATIS på Slottskogen i Göteborg.
Det blev en heldag där innan jag och Eidan promenerade till min kompis på Rådmansgatan där vi skulle sova på natten, ja, och på väg dit stötte jag på både Peter Forsberg och Roy Fares, kändistät gata!
 
Vi träffade Denise på tisdagen för en fika, lite stros på stan (Syster Lycklig, Babyshop, HM Home, Barnbutiken hann jag med i stan) och en lunch innan vi satte oss på tåget upp till min mamma och Dalarna. Det är så skönt att vara här! Och mamma överraskade med trerätters varav Skagentoast, rödspätta och jordgubbar! 
 

Släktträff i Skärgården.

 
 
 
Lisa (Patriks sambo) med lilla Malte i FB-set, Jenny (min brorsas sambo) brorsan och Filip (syrrans kille) 
 
 
Min syster Hanna och kusin Patrik. 
 
 
Jag har plockat blommor!
 
 
Lisa gjorde supersmarriga potatissallader och röror till allt kött vi grillade!
 
 
Släktens senaste nykomling! - Alvin. 3 veckor.
 
 
Sysslingarna Eidan och Malte delar på päron i soffan framför Bolibompa!
 
Jag och Eidan är fortfarande kvar hos mina kusiner ute i skärgårn men imorgon ska vi börja röra på oss in till stan och njuta den biten lite. I fredags hade vi släktträff och det var så kul att se alla! Vi saknade en del personer men så är det alltid och jag är faktiskt den som tyvärr missat de flesta av våra träffar, men äntligen var vi här! Vi räknade ut på 2.5 år så har jag och mina tre kusiner fått 6 barn (med min flicka inräknad som kommer i höst..) tillsammans, vi har verkligen legat i, hihi. Men vad är livet utan barn?! Hela kvällen satt vi i Patrik & Lisas utehus och åt grillat kött med Lisas goda potatissallader och röror. Pratade och skrattade. Den ena tar större plats än den andra verkligen! Eidan somnade med välling i soffan med filt sent på kvällen eftersom vi satt ute fram till sent på småtimmarna, vi körde musiktävling enda till 01.00 på natten och hade så skoj! 
 
Resten av tiden vi vart här ute så har vädret varit rätt så regnigt och vi hälsade på och åt hos min andra kusin igårkväll och idag besökte vi ett busland - Kaatach, till Eidans stora förtjusning! Han blir ju helt tokig och kan leka i timmar, att få han därifrån blir oftast en tuff match. Vi blev där en stund innan båda killarna började bli trötta och vid lunch somnade Eidan rakt upp och ner i min famn.
 
Nu ska vi ta ett varmt dopp i jacuzzin och sen ta en sista middag tillsammans på en middagskrog!