Vårkänslor!

 
Hittade en härlig sommarbild från Las Vegas 2011.
 
Idag när jag gick till jobbet var det +7 grader ute!!! Nu kan vi nog börja kalla det att våren knackar på dörren, eller hur? Härligt att se att det börjar smälta på vägen och jag har plockat videung och satt i vas hemma.
Alla årstider är fina på sitt sätt, men om jag fick välja skulle jag bara ha vinter fram till nyår och sen får det bli vår.
 
Guray åker bort över helgen till Istanbul så då passar jag på att hälsa på i Dalarna.
 
 

Reflektioner.

Snart är det 1 mars och för mig är det toppen på berget som man kämpat sej uppför länge länge nu och nu kommer nerförsbacken. Nerförsbacken är den kommande våren och sommarn. Och att man tog sej till mars betyder att nu blir livet lite enklare. Jag har jättemycket kul som händer i vår som jag ser så fram emot!
 
Nu har G. bott i Sverige med mig i 2,5 år, men ja. Säkert halva tiden har han vart ute och rest på jobb eller sysslat med volleyboll i Turkiet och en massa länder. Vi har ju länge känt att Sverige inte är för oss och även om det är helt OK att bo här nu så vet jag att det kommer inte funka i längden pga. Gurays jobb och av oss två så är hans jobb det vi prioriterat. Men det är såklart att han kommit in i svenska livet till viss del också och det är roligt hur han reflekterar över saker en annan ens tänker på och saker han verkligen älskar med Sverige. 
 
- han gillar svenska dörrar och lås, dörrarna är alltid bra överallt :)
- SAS flygvärdinnar är supergamla
- svenska familjer har många barn (det här beror nu mkt på att han är från storstäder i Turkiet där det är mer vanligt att man kanske har 1-2 barn, medan på landsbygden och i öst har... väldigt många barn!)
- man kan parkera sin bil på vägen och inte vara rädd att den blir stulen
- filmjölk, müsli, ost är super!
- tacos är favoriträtten och han blir galen när han inte hittar tacokrydden i matbutikerna i Istanbul
(dock så finns det kit på Carrefour med skal, krydda, sås)
- svenskan är enkel men svår att prata pga. uttal
- så man kan lika gärna prata engelska för det förstår alla =)
- svenskar är ordningsamma och följer regler, står i köer, betalar biljetter mm.
- svenskt lösgodis är det bästa som finns dock inte lakrits
- älskar julbord, påskbord och midsommarmat, men tycker det är konstigt att vi alltid äter samma mat.
- alla kör VOLVO och volvo tycker Guray är den bästa bilen
- folk är rätt så tysta och pratar inte i onödan (det kan jag säga att G inte gör heller)
- G älskar den svenska naturen, lugnet, sjöarna.
- G är besatt av renkött och mycket svenska delikatesser
- Varje gång han åker ner till Istanbul på jobb (ca 1-2 g/månad) tar han med sej svenskt kaffe till
3 vänner.
- han har väldigt svårt att få folk att förstå här i Sverige att han är från Turkiet, många tror han inte alls av nån konstig anledning så åtaliga ggr har han fått visa sitt ID. USA, Italien, Frankrike, you name it, allt har han fått höra.
 
Han har säkert reflekterat över annat också men här är lite som jag kom på :)
 

Tips om bloggar, tack!

Hej!
 
Nu ska jag snart se ett program dar adopterade letar upp sina biologiska mammor/pappor och jag grinar lika mycket varje gang jag ser det. Jag bölar sjukt mkt pa tv! Igar tittade jag pa youtube klipp dar militarer kommer hem till sina familjer efter en land tid i krig, klipp efter klipp och verkligen hulkar att G hörde det fran andra rummet och fragade vad jag gjorde och om jag var OK. :) 
 
Jag har inte skrivit mkt i bloggen i helgen, vet inte riktigt vart helgen tog vagen? I fredags var jag supertrött men vi gick ut och at lite god middag pa restaurang pa kvallen iaf och det tycker jag om riktigt mkt för da sitter man verkligen och pratar och skrattar utan datorer, tv, ipad, iphone och allt vad allt heter. Tro mig! min man har nagot av detta i sin hand 24/7. Lite shopping i lördags och ja en san dar mys helg. 
 
Till en annan sak!
Jag vill jattegarna börja lasa NYA bloggar för jag fick natt bryt i helgen och raderade alla bloggar jag följt genom aren fran mina FAVORITER pa datorn. Inget illa menat mot dem men jag vill ha bloggar att bli inspirerade av, eller att man har lite samma liv eller liknande. Och vissa laser jag bara av ren vana fast jag tycker dem ar supertrakiga! Min blogg ar sakert inte heller kul hela tiden men nu vill jag ha nytt att lasa och vill saklart Lasa Era Bloggar!!!
 
Ex. om ni bor utomlands, speciellt i Turkiet tycker jag det ar superkul (dock ar jag otroligt dalig pa att hitta till dessa Turkietbloggar av nan konstig anledning...) eller ni kanske har nagra andra band med Turkiet och skriver en blogg? Eller tipsa bara om era bloggar eller om ni har nagra ni foljer som ni tkr ar bra!? Jag vill lasa lite nytt :)