På Bosporen.

 
Idag tog jag med mamma och Eidan i bilen och åkte över till Ortaköy på europeiska sidan. Det är min favorit att göra med gäster, ta en Bosporen båttur. Den kostar bara 12.50 TL för 1 timme och man får en jättefin tur! Värt att göra om man är i Istanbul. Den avgår från mosken i Ortaköy och åker upp mot andra bron sedan tbks via asiatiska sidan. Jag tror mamma uppskattade den! Vi tog sedan varsin bakad potatis (kumpir) i Ortaköy (det tillhör nästan) till lunch och drog över till asiatiska sidan igen INNAN fredagstrafiken satte igång! 
 
Guray åker till Kina i natt pga jobb i en hel vecka men som tur var är min mamma här med oss ett tag till!

Status!

 
Nu är ju min mamma här så jag umgås mest med henne och bloggen blir lidande men här kommer en liten update på vad som hänt sen i tisdags! 
 
 
 
i onsdags... hade vi en lååång brakfrukost hemma med prästost, lingongrova, hembakat bröd, kaviar och fil med START! Mamma hade även Duplo Lego till Eidan som han fullkomligt är galen i och lekte med hela dagen. Jag hade ju min turkiska lektion på onsdagen mellan 13:30-16:30 och då var Eidan hemma med mormor som var barnvakt, de fick lite egentid tillsammans och hade läst böcker, lekt med legot och myst då det spöregnade ute. Planen var att vi skulle på HAMAM på kvällen på Nes Club i Bostanci men tog en sväng förbi där efter skolan och stället (hamamet) såg stängt ut. Tråkigt! Istället följde vi alla med G på volleybollmatch mellan FB damer och något rumänskt lag i Champions League, så mamma (som är gammal volleybollspelare också) fick se lite match, men mestadels ficl vi turas om att passa upp på det lilla yrvädret E som ville röjja runt på läktarn, hämtpizza från bästa pizzastället i stan (VAPiANO) blev det på kvällen!
 
Torsdagen... hade jag lovat att gå med mamma på torsdagsbasaren i Erenköy. Jag är inget megafan av basarer, trångt, skrikigt och jobbigt men ställer alltid upp om gäster/kompisar vill. Det absolut bästa grönsakerna/frukterna hittar man ju där och vi kom hem med avocados, bananer, clementiner, paprikor, persilja, rödbetor mm. Smakar så gott jämfört med butikerna och bra mycket billigare! Mamma tycker basarer är jätteskoj och hon fick nog med sej ett par påsar hon också. 
 
Lunchen intogs på mitt favoritställe - Mado Burger (?) i Caddebostan, deras hamburgare är de bästa och jag ville få mamma att smaka dem! Vi gick och lekte med Eidan i lekparken också och tittade lite i butiker på Bagdad Cad. 

Hemma hos Melinda

 
 
Idag var vi hembjudna till min goa tjejkompis Melinda som bor väldigt nära flygplatsen på vår sida. Jag har sagt flera gånger att jag skall försöka ta mig ut till henne men någon annan i vår familjen vill typ jämt ha bilen, men nu landade ju min mamma med flyg ikväll så nu fick jag ha bilen HELA dagen/kvällen. Denise kom med också, kul! Vi åkte hemifrån vid lunch och det gick bra att hitta, kör ju ofta G till flyg. Jättekul att bli hembjudna med smarrig lunch med svenskt bregott och prästost och supersmarriga mumsbitar till kaffet. Vi har det för bra! Skoj att se Melinda och Emrahs hem med, älskar att komma hem till folk! Dem hade verkligen en jättefin lägenhet i dublex med stor terass. Eidan röjde järnet och rev i allt idag, väldigt clownig så tillslut gick vi till granncafeet där fik + busland fanns MED babysitter. Hur kul som helst för lilla E, då vi väl åkte på kvällen till flygplatsen för att hämta min mamma som landat slocknade han som en stock i bilen och sov hela vägen hem. Vilket betyder att det inneburit kvällsshow här hemma, men vad gör det när mormor är här nu! Vi har ätit pestopasta, druckit vin och jag är så GLAD att hon är här!