Trevlig helg!

 
 
Det är helg! Inte fick man sovmorgon för det utan 6.30 var vi uppe idag igen. Men ännu en morgon som det känns okej. Redan vid 9.00 var vi i parken med Eidan och idag kunde pappan vara med. Jag lät han vara lekfarbror idag så köpte jag en kaffe från Cafe London och satt på bänken och chillade lite. Så tidigt en lördagmorgon var det inte många barn men de droppade in fler och fler allteftersom. Eidan sparkade mest boll och ingen annan fick ta hans gulblåa FB-boll, då tog han den och sprang iväg.  
Har inte märkt mycket av "mitt/ditt" tidigare men nu börjar han bli riktigt mån om sina prylar. 
 
 
Vi var i parken fram till lunch sen åkte pappan iväg på jobb och Eidan sov sin nap i vagnen och jag promenerade Bagdad Street hem! Smet in här och där i butiker.  Får passa på när E sover!
 
 
Inne på Beymen. Massa fina väskor och farligt för den väsktokige! 
 
 
Hittade en SÅ fin clutch i chockrosa som var så läcker! Den kommer från Michael Kors. Tycker ni jag ska slå till? Den var på 70% rea! Så fin till sommarens bröllop och fester!
 
 
Tecken på vår! Inte sällan såna här bilder kommer upp på instagram under våren, men dem är ju så sjukt vackra och jag avskyr vintern och blir så glad att vi får vår snart igen.
 
 
Lite av dagens shopping! Macaroner med hallonsmak (jag smakar hela stans små franska bakelser) och ett doftljus i guld från Madame Coco. Man kan inte ha för mycket ljus hemma! När jag berättade för min svärfar att jag hade köpt ett ljus för 115 TL fick han en chock! Han skulle inte kunna sova om natten om han köpte ett ljus för så mycket pengar, han spelar dock bort pengar på hästar varje dag så... ;)
 
 
MUMS! 
 
Trevlig helg läsare!

Le Pain Quotidien

 
 
 
Mitt nya favoritställe! Så fräscht & gott! Organiskt och nyttigt, mysig servering och här kan man ta även en fika med ett wienderbröd eller bulle. Endast ett stenkast från vår lägenhet! Juppi! 
 
 
Idag hade vi bestämt fredagslunch jag och några vänner. Fler skulle kommit med men av olika anledningar inte kunde. Så det blev jag med Eidan, April med RH, Denise, Niklas och Elinor. Vi åt lunch och promenerade med kidsen sen ner till havet och lekparkerna. Både jag och April har två små energiknippar till pojkar så alldeles för långa luncher är inte populärt, lekplatsen däremot är HEAVEN. Eidan tycker han är så ball för han vågar klättra upp på klätterställningen/tornet längst upp själv, men rutschkanan nerför bangar han på, då fegar han ur! Då tar han hellre trapporna ner. 
 
 
Eidan med sin lilla amerikanska buddy RH
 
 
"The Mamas!" Elinors son är dock lite äldre och har precis börjat skolan! 
 
 
Mitt lilla favoritpar - Denise & Nicke. Hur goa, sköna, enkla människor som helst! Vill ni läsa en bra Istanbul-blogg ska ni kolla in - www.denisedahlgren.com 
 
 
Cheesecake! 
 
Vi tog ännu ett kaffestopp på vår promenad idag. Eidan behövde äta upp sin lunch och jag tror allas kaffenerver börja rycka! 
 
 
Jag och Eidan. Och JA! Maclaren är vi supernöjda med. Världens bästa vagn! Rörlig, lätt och smidig att resa med. Eidan sover jättebra i den och den går att fälla ner helt! Absolut värd priset. Hade gärna haft en annan färg (svart) men G tyckte blå passade bättre! Någon som vet om man kan byta ut den delen?
 
Nu har vi precis ätit sen fredagsmiddag som blev kyckling med currysås, pasta och grönsaker! Eidan åt två portioner (!) Tog ett snabbt bad, fick välling och somnade nästan på en gång efter saga och lite Scooby Doo. Helgen är rätt så oplanerad förutom en frukost hemma hos Gurays bror och flickvän på söndag, de gifter sej ju om 2 månader och har nu skaffat en lägenhet ihop här i Suadiye. Ska bli så kul att de bor nära och flyttat ihop!  

A better day with my son

 
 
Bikerjackan har fått ha vårpremiär då vi har haft skapligt vårväder i veckan! Här är efter öppna förskolan i parken. 
 
 
Eidan i sin svarta Onepiece Converse vi shoppade till honom i USA! Militärscarf från Elodie Details.
 
Igår gick dagen i ett! Eidan har börjat lägga sej tidigare på kvällarna och vaknar vid 6.30-07.00 men det känns okej för jag har börjat gilla att komma upp tidigare oftast och man hinner mer på dagarna! Efter morgonfix satte vi oss i bilen och åkte till parken för vanliga torsdagsträffen i öppna förskolan. Eidan har verkligen kul där och det känns lagomt med 2 timmar. Det blir lite stimmigt, men mest har de skoj. Det finns en till liten blond halvturk där som han leker med och de ser ut som små tvillingar ihop! Vi sitter i ring och sjunger, leker lekar, pysslar, men det blir mest jag som står där och Eidan som står vid snickerbänken eller vill sparka fotboll ute, då och då kommer han in och klappar händerna åt de andra barnen när de sjungigt klart! En liten teckning hade han ro att göra iallafall. 
 
 
Eidans nya skor! Eller "koooor" som han säger!
 
Vi hade lunchlådor med oss till parken (kyckling/pastasallad) som vi åt efter sagostunden, för igår hade vi ytterligare lekplaner. Eidan var ju sjuk på Isabels 1-årskalas så hennes presenter låg och väntade hemma så efter öppna förskolan åkte vi hem till dem i Kalamis. Fick fika och kidsen lekte runt! 
 
 
De var så söta tillsammans de här två nu när de båda är lite större! Eidan körde Isabel i hennes gåstol. Vi blev där till eftermiddagen, försökte åka så jag skulle slippa eftermiddagstrafiken! Man måste planera för att köra i stan. Tog en sväng om Atasehir på hemvägen för jag hade en påse svensk mat som väntade. Denises man hade vart i Sverige i helgen och fick med sej: Prästost/Bregott Havssalt/Bacon/Godis/Dipp/Chips/Leverpastej.
Jag var bara tvungen att ha det! MUMS! Han är bäst! Sånt här är sjukt tacksamt att få som utomlandsboende. Speciellt när jag inte vart hemma på ett halvår. Mamma hade dock lite gotta med sej men det tar ju slut fort!