Gökmen's Ranch

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sunday is funday! 
 
Vi ligger nyduschade i pjamasar i sängen, helt trötta av all frisk luft vi fått idag. Jag bloggar från mobilen och Eidan ligger och tittar på Daniel Tiger på plattan. Vi har vart ute på en ranch idag i Zekeriaköy. Jag är precis som ett barn med djur. Något som jag mår bra av är att vara med djur. Jag blir lugn, glad och varm. Jag vill ge samma känsla till Eidan, att uppskatta djur och natur. Ja, den känslan har jag nog fört vidare för inget djur är skrämmande för honom. Vi trodde att sitta på en av de stora hästarna skulle vara läskigt men nej då, han vinkade glatt till alla när han promenerade iväg. Vi har sett kossor, får, getter, kaniner, tjurar, ankor, lamadjur, struts, råddjur, höns, påfåglar, ponnys mm. Jag hade hört bra om stället och det ligger riktigt fint, känns naturligt, är gratis att besöka och man kommer djuren nära. De promenerat nästsn fritt. Eidan älskade en liten killing som följde efter han hela tiden och mumsade på hans shorts. Dilan och Eray följde med oss och vi hade en jättemysig dag! 
 

He came and then he left

 
 
 
 
Hej helg. Pappan kom hem igår från Lettland. Man måste verkligen vara smart och tänka till när han är ute på språng för då kan man kanske få till små godsaker hem till oss! Det är något jag alltid saknar - MAT! Alltså mat som är lik den vi har hemma i Sverige så nu när han skulle en dag till Riga så måste de ju ha relativt lik vår mat alt säljer svenska märken med. Denise har ju bott i Riga i flera år så hon rekommenderade ett besök på Stockman där man kunde hitta bl a Karamellkungen så jag tvingade G dit innan han åkte hem igen. Och det visade sig ju vara lyckat! 
 
Abbas kaviar (svart och röd) en annan kaviar, svenskt godis, skivbar ost som smakar som greve, brieostar, ölkorv, flera paket bacon, rökt griskorv mm. 
 

Det enda som blev fel var creme fraiche, det blev keso. Men keso har vi inte heller här och det gillar jag med så det gör inte så mycket. Även bröd glömde han helt bort (grrr!) men det kändes lite som julafton ändå där ett tag. 
 
Under dagen satt jag flera timmar med min tipspromenad som jag jobbat SÅ hårt med för att få snygg. Som tur var blev jag klar när Eidan precis vaknat från sin lunchnap. Det är frågor som är Sverige/Turkiet-relaterade och det var svårt att få till, sen måste man samtidigt mixa så att de inte blir för lätta/svåra och att inte vara en speciell grupp kan dem (ex de svenskar som bott här hela deras liv) Jag gjorde formulären i en app som heter picsart som är väldigt basic men enkel och sen printat ut. Jag har tänkt lägga ut mina quiz här på bloggen sen när vårt event är över. Så kan ni prova svara på frågorna! Vill ni det? Min brorsa är lärare och politiker och kunnig inom det mesta så han fick vara försökskanin igår men kunde inte alla riktigt så det bevisade att dem inte är för enkla heller! 
Vi har ett 40-tal gäster anmälda och av dem är ca 12 svenska barn. Skitkul! Det är kul när man lägger ner energi att få respons. Att jag sedan fixar priserna, barnens fiskdamm, två olika snittar, musiken och lite mer blundar jag för. Samtidigt kanske det var meningen att jag skulle ta åt mig så mycket för igår när vi gick ner en sväng till parken ringde G och sa att han var på väg hem men att han redan har flyg idag (lördag) till Seoul/Korea (!) och blir borta tills torsdagkväll. Nästan en hel vecka! Kan ju inte påstå jag hoppade jämfota för vi saknar honom redan mycket, men det är jobb och inte mycket att göra åt. Mest synd om Eidan som blir så ledsen när han åker. Han tror alltid han ska få följa med. Han pussar mej hej då och vinkar glatt och våra hjärtan går sönder, men ska försöka vara bästa mamman och göra roliga saker dessa dagar. 
 
Tio minuter efter Guray gått tar Eidan upp min ipod och låssas ringa till sin pappa. 
 
"Baba? Gör du? Da da da... Da da da..."
 
Sen går han runt och är helt inne i sitt samtal med baba. Aj. Mitt hjärta. Pappa har lovat LEGO från Seoul, lego dublo. Tror dock att den som är mest ledsen är G nu. Jag har iallafall svart och röd kaviar hemma så jag ska inte laga tråkig mat bara för att jag är hemma själv utan ska lyxa med langos till kvällen. Göra ett gäng som räcker flera dagar! 

Andras ungar & kära IKEA!

Imorse reste G iväg på affärsresa i dagarna två och när vi vinkat av honom hemma satte jag Eidan i Landrovern och körde till lekgruppen som är på torsdagar. Vi har inte vart där på 1-2 månader men tänkte att vi kunde komma idag. Det var en liten grupp idag och skönt det för det blir så högljutt i den lokalen då det är många barn. Det är en mamma som håller i vår grupp och hennes 3-åring är helt omöjlig. Vi pysslar, leker, sjunger och fikar och han skriker, grinar och bråkar om allt, han får utbrott mer eller mindre var femte minut under de här lekstunderna. Jag tycker så synd om henne för hon ursäktar sig hela tiden vilket hon verkligen inte behöver göra, men han är helt omöjlig. Mest handlar utbrotten om det här med MITT och DITT och dela med sej och Eidan märker jag avskyr honom, så fort han närmar sig E går E åt ett annat håll. Tyvärr påverkar hans utbrott allt vi gör, ska vi läsa bok högt så skriker han bara och stör men nu har hon iallafall börjat gå bort med honom men jag ser på mamman hur jobbigt hon tycker det är. Tyvärr har det blivit så att man börjar hoppas att de inte är där för han bråkar så himla mycket med alla barn och skriker och slåss. Jag är sådan att jag inte säger åt eller lägger i mig för mycket, det är ju bara barn, men ibland tycker jag det är svårt när han skriker åt Eidan eller biter honom så han blir jätteledsen, känner jag att det går över gränsen så kommer jag säga åt honom men det är en hårfin gräns där och svårt ibland när andra barn är elaka mot ens egen. 
 
Hur gör ni när andra barn är dumma? 
 
 
Efter lekgruppen stannade vi och lekte i parken ett tag, sen nappade Eidan i bilen och vi körde mot IKEA! Jag har megalista inför vårt nationaldagsfirande 6/6 på Konsulatet som vi i SWEA anordnar. Jag har tagit för mig helt hopplöst mycket och har utsett mig själv som någon lekledare och allmän fixare. Pust. Kul samtidigt som det är mycket att få till. Till Ikea åkte vi för att fixa priser. Och äta lite god mat. I love IKEA! Känns alltid som att komma hem en sväng när man är där! Eidan har vart där så många ggr att han börjar känna igen allt så han blir lika glad när han märker vi är där. Och när vi äter lunch får han leka i lekhörnan. Men idag var det en annan kille som tog ett rejält nyp om Eidan. Nöp han i örat så han blev helt röd. Jävla ungar. Bara lite äldre men vet redan hur man gör illa andra. Jag har aldrig sett Eidan slå eller göra illa någon annan så det här måste de ju sett eller fått uppleva. Han nöp han så hårt så Eidan började gråta och jag blev arg och sa åt ungen. Sen hände det igen. Och då åkte en örfil fram från mamman till ungen. Okej, inte hård. Men där  kunde man ju konstatera att han uppenbarligen fått lära sig sånt hemifrån. Barn är väldigt älskade i det här landet och jag har aldrig sett någon slå sitt barn, tvärtom. Men det finns alltid undantag. Överallt. Och det finns säkerligen familjer som agar sina barn även här, just för att de inte vet bättre. Brist på kunskap och omdöme skulle jag säga. 
 
 
Eidan fick en barnmeny för 4.95 TL som innehöll pommes och chicken nuggets. Väldigt hälsosamt för en ettåring! feågade efter lite grönsaker iallafall. 
 
 
Min lasagne. Den kostar 7.95 TL (!) men idag var den lite smaklös tyckte jag. Lax blir det nästa gång! 
 
 
Här kan man sitta och samtidigr ha koll på sin unge då man äter. 
 
 
Eidan föll för en kassaapparat som han helst ville ha med sig hem. 
 
 
Vår Supermarket. Extrapris på chokladbollar, det ni! 
 
 
Nu under sommaren serveras det även kulglass och glassen är så god! Lillkillen fick kladda i sig en strut sen var det glass i hela bilen. 
 
 
Nog om dessa bråkiga ungar. Ikea gjorde vi snabbt. Åt lasagne idag för omväxlings skull och gjorde ett stopp i vår Supermarket. De hade fyllt på med rätt mycket men inga nyheter tyvärr! 
 
Nu ringde G från Riga i Lettland. Jag önskar godis, bröd, bacon, korv, ost och creme fraiche därifrån. Denise som bott där sa de hade både brödmärket FAZER och godismärket Karamellkungen där. Toppen! Men fick nu reda på att han ev måste åka till Korea (Seoul?) imorgon. Ja, men varför inte. Ta en sväng till Taiwan också när du ändå är i krokarna. (Känns som helgens planer kommer ändras...)