HAPPY HALLOWEEN!

 
 
 
Happy Halloween från oss! Halloween är inget traditionellt firande i Turkiet, men precis som i Sverige så har det blivit ett litet kommersiellt jippo som såklart barnen älskar. Sen så är stan fylld med utlänningar som gärna vill fira Halloween så Istanbuls alla mammagrupper, organisationer, preschools mm hittar på mycket happenings för denna helg, jag har blivit inbjuden till flera partyn för barnen men känner att detta är för lite större barn som gillar att klä ut sej och latja, Eidan är lite för liten än och nöjer sej med vår lilla apelsinpumpa i minaformat vi gjort. Jag menar, han blir livrädd för nummer 8 i Charlie and the numbers apan i Busigt lärande så tror vi stannar hemma.
 
Annars en väldigt regnig och grå dag och vi har varit hemma! Efter lunchen gjorde vi en kladdkaka och en liten mall av ett spöke som jag sen hällde florsocker över som vi ska äta sen ikväll. Hoppas ni alla får en mysig fredag och en rolig Halloween!

En egen stund i 1 min.

 
Just nu sitter jag i köket i vår lilla hörna med en tekopp och en polarbrödsmörgås med kaviar. En egen stund, som iallafall varade i 2 minuter innan Eidan hittade mej... Han åt upp min smörgås nu också så ja. Detta varade inte länge. Men tacka gud för Ikea! Att vi kan köpa kaviar, polarbröd, svenskt kaffe, marabouchoklad! Sen kan marketen alltid bli bättre, ex på Ikea i Aten har dem lösgodis, det får gärna komma hit också!
 
Dagen har gått i en himla fart och startade redan vid 6.40 då Eidan var på väg ner från sängen och jag fick hejda han! Men upp skulle han så det var lika bra att haka på, satte på morgontv och drack kaffe men satt mest och stirrade. Vid 9.30 vakande pappan till liv, så snacka om att jag har en innestående sovmorgon i dagarna! Därefter promenerade jag till kursen och det är alltid kul att gå dit. Blir många gapskratt om dagarna och jag har hamnat i ett otroligt glatt gäng som jag lär mej jättemycket med, men framförallt min lärare! Love her! Känner bara på 2 veckor hur mycket mer jag kan. Vi lär oss prata jättemycket och fokuserar mindre på grammatik och sånt tråk. Tummen upp! 
 
 
 
Vid 14-tiden var jag hemma igen och då knackade världens finaste Denise på dörren! Fram med lunch och dags för catchup. Snälla Denise följde med mej och Eidan till min frisörsalong och medan hon underhöll Eidan så fick jag toppar klippta (rejält!) mustaschen bort, ögonbrynen nopprade och färgade, allt för 50 TL. Som hittat!
 

ELLA 1 ÅR

 
Grattis i efterskott Ella! 
 
Eidans jämnåriga kompis Ella fyllde 1 år två dagar efter Eidan men hade kalas då vi fortfarande var i Sverige. En riktig liten gofis är hon och hon och Eidan verkar ha ett litet tycke för varandra! Ellas mamma heter Linn och är norsk. Så såklart ville vi fira Ella, för hur många gånger fyller man 1 år i sitt liv!? Största födelsedagen ju! så jag har gjort ordning en liten present som jag faktiskt "gjort själv". Med hjälp av en app och printer så gjorde jag dessa fina tavlor till lilltjejens rum! Ramarna är från Ikea. Tyxkte dem blev jättesöta och hoppas Ella blir lika glad iem som Eidan är! 
 
Så, nu ska vi promenera bort till Linn & Ella i Erenköy för att låta småttingarna få leka (härja) av sej lite!