Tjejen som aldrig blev nöjd.

Idag har Lara haft en dålig dag. Väldig skillnad mot igår då hon sov och var supernöjd och glad hela dagen, annat humör var det idag minst sagt! En väldigt missnöjd tjej. Inget dög mer än 2 min. sen ville hon gnälla igen. Inte skrika eller gråta utan gnälla. Och pruttat, bajsat och allt sånt där gör hon så inte har det varit några gaser som ställt till det vilket är det man alltid tror, speciellt här nere, nästan så det blir lite tjatigt. Nej, hon hade bara en väldigt dålig dag och vaknade på fel sida. 
 
 
Dagen började vid 9.30 och mina små kottar sov fortfarande då så jag smög upp, gjorde ordning kaffe till mig och G (som skulle iväg på jobb) och fick en liten liten stund med min älskade kopp innan det började röra sej och låta i sovrummet. 
 
 
Kottarna upp, bre äggmackor, puzzel ska läggas och barn ska kläs. Idag fick Lara prova sina nya byssor som hon fått från långvägar - rara vänner till familjen och oss skickade med mamma dessa fina + söta toppar. Tack Marie, Marit & Elin!  Så söta och jag älskar rumpan på byxorna! 
 
Där och då började det gnällas så jag satte barnen i vagnen och trotsade SNÖN och tog med dem ut en sväng för vagnen om något är lilltjejens favorit  men inte ens den hjälpte. Och Eidan den lilla sparven, han skulle prompt GÅ hela promenaden och när vi kom till korsningen till mataffären tar jag vänster och säger "här..." Han skakar på sitt lilla huvud, pekar mot affären och svarar tillbaka "här..." och så fortsätter han "ägg"... hm! Tror någon gått lite väl många gånger till affären med sin pappa och fått kinderägg varje gång! Så skrik, gråt och tårar på det och han vill inte gå nån annanstans än till affären. Det blev inget ägg, jag gav inte efter. 1-0 till mig!
 
 
Vi bestämde oss för att baka lite till nyår och satte gång med muffins och kladdkaka. Knäcka ägg är det bästa Eidan vet eftersom han är besatt av ägg! Och jag var ivrig att prova mina nya julklappar jag fått, mängder med bakformar och elvisp. Tänk! Inte förrens NU har jag en elvisp i mitt kök! vi fick till båda eftersom de är rätt enkla och snabba att göra men syrran ville prompt avbryta hela tiden. 
 
 
leilas cupcakes! formen är en julklapp av G, fick även sockerkaksform, kladdkakeform, brödform och vispen av mamma. 
 
 
Det blev en innedag efter promenaden och bakningen. Snön yrde från vänster till höger och nu hoppas vi det är vitt imorgon så Eidan får spendera årets sista dag med att bygga en liten snögubbe! Själv nu har jag fått hem barnens pappa som tog skrikmaja (som såklart nu inte skriker) och jag har låst in mig på badrummet med en förpackning blondering. Jag vill inte börja 2016 med en utväxt. 
 
 
Och apropå 2016. Vad har ni för nyårsplaner? 
Vi har blivit bjudna på små tillställningar här & där men bestämde tidigt att nyår blir hemma, ev med Gurays bror och fru men de bestämde sej att åka till vänner i Izmir så det blir vi & barnen och en kalkon i ugnen, en kladdkaka till efterrätt och lugn & ro. Tror det blir bäst för barnen också eftersom de är så små. Jag hoppas Eidan kan få se en raket och att vi kanske får se en bra nyårsfilm! Man har verkligen inte stora krav som småbarnsföräldrar...
 

And it's over.

 
Städat hem ♥ 
 
 
Så glad liten tjej idag! 
 
 
Schäslongen på soffan är en favorit att ligga på! Det tyckte även storebror när han var i samma ålder.
 
 
Byxor är julklapp från pappan, från affären B& Store.
 
 
Idag åkte de hem... idag körde G min familj till flygplatsen och de flög hem! En vecka gick väldigt fort. Som jag väntat och längtat efter dem! Jag låg och sov med barnen när de åkte och när vi senare vaknade vid 10.00 (!) så var det så tyst i lägenheten. Eidan smög omkring och tittade runt i varje rum om han skulle hitta kanske en mormor i nåt hörn med en kaffekopp i handen, men nej, det var bara vi. 
Det har vart så skoj att ha dem här men det kändes helt okej att bara vara vår lilla familj igen med lite ordning och rutiner. Och helt okej känns det att julen är över och det blir vardag igen! 
 
Vi har mestadels varit hemma eller omkring oss och inte åkt iväg på nått eller till nått. Brorsan & G har väl svängt runt lite i stan men jag, mamma, syrran & barnen har mest myst hemma, gått på långpromenader vid havet och strosat på stan, en dag åkte de på SPA på Marriott Hotel som de fick av oss i julklapp, vi har vart ute och ätit på Happy moons och haft familjemys hemma med goda middagar, bad, pannkaksluncher, legolek, På Spåret-kvällar mm. Allt alldeles lagom av vad man fixar och orkar med två småttingar.
 
Jag har fått mycket avlastning av min mamma och syster som ryckt in varje gång jag ropar. Tack 
 
Syster har bytit x antal blöjor utan att jag ens behöva säga till, lekt massvis med Eidan och byggt med lego och ritat och gosat med Lara och mamma har lagat oss goda middagar, frukostar och luncher och hjälpt till med allt.

GOD JUL!

 
God jul till er från oss! (Imorgon får jag nog åka iväg på semester, helt slut!) Men roligt har det varit! 
 
Mer om vår jul kommer upp på bloggen imorgon, men nu ska jag duna!