Moment from today!

Några ögonblick från vår dag 
 
Läste igenom familjehandboken till en stark espresso i eftermiddags efter lunch & stor fin gräsmatta ligger utanför Eidans förskola, även en lekplats intill ska finnas.
 
 
Jag böt ut sneakers mot ballerinas idag, ville känna mig lite snyggare. Skorna är favoriter med några år på nacken nu från tory burch. I eftermiddag hann vi också med att hälsa på min turkiska vän Didem på "playdate". Alla goa mammor med barn från vårt mammagäng kom! Nu är de flesta tillbaks till stan och alla barn har växt som sjutton! Dock så faller bayram in om 1 vecka igen så då ska vi åter ut och åka allihopa! Lekträffen var det 6 barn och mestadels stökiga grabbar så tjejerna satte sej inne hos Aylin och läste prinsessböcker.
 
Dags för inskolning & första förskoledagen imorgon! Yay. 

Let's start school !

 
Bjuder på ett litet collage av vårt tv-rum. Har fixat så mycket i våningen sen jag kom hem med allt från Sverige så kul att visa upp. Mässingljusstakarna är arv från min morfar.
 
Godmorgon! 
 
Vi ska strax åka till förskolan och träffa föreståndaren och gå igenom det mesta nödvändigaste, registrera och säkert betala också (mindre kul). Man är nog lite skadad som svensk att förskolor inte ska behöva kosta så mycket, tack vare den svenska bästa välfärden! Men man får vara gilla läget helt enkelt när man valt att bo i ett annat land. Jämfört med länder i världen är ju helt klart Sverige unikt med barnomsorgen. Men jag tänker att Sverige är relativt dyrt med mycket annat, här betalar vi 20% skatt vilket är 10-15% mindre än Sverige, bostadsrättlägenheter betalar man ingen dyr månadsavgift på, bankerna härnere ger en mycket bättre spar räntor (men lån är hög ränta) osv. även hel del mat är billigare här. Blöjor, glass och Coca-cola med! Hihi. De två sistnämnda köper jag rätt ofta.
 
Nåväl, det känns kul att kicka igång den här hösten med att min älskling får börja skola och det ska bli kul att se hur han gillar det och hur hans engelska utvecklas. Han säger ibland så mycket skoj på engelska till Guray. "Look a gigant spider!" utbrast idag på gården. "Gigant"? Inget ord jag använder, mer "big" eller "huge". Och igår vid läggdags säger Guray till honom "It's sleepingtime" och Eidan svarar: "No, it's wakeuptime". 
Med mej håller han sej 95% med svenskan, idag när vi hade klätt på han kläder tittade han på mej och sa "Är jag snygg?" 
Ja och nej använder han inte så mycket utan kör mest med "Inte" och "Okej". Enligt föreståndaren brukar 1 termin göra barnen flytande i engelskan.
 
 

Bad Nights!

 
 
Mitt söta lilla nattduksbord. Tycker knopparna i mässing verkligen gjorde våra nattduksbord så mycket finare! Just nu är jag mycket inne på mässing/guld & ljusrosa/dusty pink att inreda här hemma. 
 
Hej från en trött mamma liggandes i barnets säng! De röjjer & bygger med lego på Eidans golv och jag försöker "passa på" att vila lite. Helst vill de att jag ska vara med & leka men finns det något tråkigare? Min lilla tjej har inga bra nätter just nu. Är det andra eller tredje natten i rad hon nu vaknar säkert 15 ggr och gnäller och är ledsen. Förstår inte ens hur jag ändå kan vara människa på morgonen efter dessa nätter! Nu idag såg jag att hela hennes överkäke med tänder verkar vara på väg ner så dålig sömn kan ju bero på det?  
 
 
 
Hon är en glad liten fis på dagarna iallafall.
 
Det var en röd dag idag i Turkiet och tidigare idag på dagen åkte G och Eidan för att hämta en klätterställning med gungor och rutschkana som jag köpt från en annan mamma via nätet. Det tog sin lilla tid att få hit den men tillslut ordnade det till sej med transport, bärhjälp osv och nu på eftermiddagen kikade jag och barnen förbi ute på trädgården så hade vår "Gardener" fått ihop allt! Och husets ungar leker med den nu, ska man få saker gjort eller köpt måste verkligen alla ha en spark i rumpan. Eidan ska få se den imorgon bitti, vi ska iväg till förskolan på förmiddagen och registrera honom, känns så himla skoj! Jag vet han kommer älska det. Det känns inte på något vis jobbigt eller ledsamt, för ett år sen kanske det skulle kännas det men nu känns det bara bra, redan på torsdag & fredag börjar hans sk. "inskolning".
 
Nu blir det svensk falukorv med makaroner här hemma (nåt som alla älskar!) och sen kvällsbad, frukt och bokläsning. Barnen börjar komma i åldrar att de gör samma saker, äter lika, har samma rutiner och det känns väldigt skönt!