Sväronens sista dag

 
 
Ett sött litet olivträd från Bauhaus har fått flytta in i hörnet i köket! Gillar priserna på olivträden härnere jämfört med hemma i Sverige... 
 
Mors mors! Dags att sova med en övertrött liten E som rullar runt i sängen. Om 14 dagar kommer hans bilsäng hem! Vi var och beställde den idag, hela högen. Äntligen fick vi det klart. Det blev sväronens 2-årspresent till Eidan. Ibland slår det mej vilken bortskämd liten gosse han är utan att han iofs vet om det eller agerar så. Ferrarisäng, massa massa pengar på banken, dyra kläder, vart på Bahamas, hoppborg och clown på kalaset... Det var andra puckar på min tid. 
 
Annars har det gått bra med sväronen dessa dagar och imorgon flyger de hem! En stor tacomiddag för 7 pers gjorde jag igår och det gick hem! Medan jag kunde klämma EN tortillataco, käkade alla andra 2-3. Idag gjorde jag pasta bolognese och även det blev uppskattat! Annars har vi sett på farmors dagliga turkiska shower som pågår i all evighet (en stilshow och en dejtshow) druckit chai och idag vart ut på sängköp! När vi kom tillbaka från den (och tusen andra ärenden) så kom vi till gården och parkerade bilen och då slog det oss att vi låst ute oss så i väntan på låssmeden passade jag på att kratta och G lekte med Eidan, vi hade lite höstväder idag med +18 C och duggregn och det tyckte sväronen var för kallt så de satt i bilen i över en timme istället för att vara ute i den (äntligen!) friska krispiga luften och leka med Eidan. Jag trodde att de skojade när de sa det. Det var nog höjden av löjlighet jag varit med om! Jag blev nästan sur! dessa eviga diskussioner om vad som är kallt/varmt. Men sitt i bilen och uggla då, så leker vi med Eidan! Och ikväll, sista kvällen, så har det blivit tårar och drama, som vanligt. Att åka. Säga hejdå. Inte få ses. 3 veckor räckte liksom inte...? Utan ändå ska man lägga sej med dåligt samvete att man inte gjort mer. Kan inte tänka mig hur det kommer bli imorn på flygplatsen, det är ju inte så att vi ska flytta till månen till helgen. 

Mano For Kids!

 
 Jag har en turkisk kompis som gör helt fantastiska barnkläder! Ni som var på Eidans kalas så var hon med där, Aylin - Kuzeys mamma) I bästa mjukaste organiska bomull och jag älskar hur mjuka och sköna plaggen är. Man känner sån extrem skillnad tycker jag. Hon har mest fokuserat på söta små baggybyxor i haremstil, mockasiner, mössor, scarfs, hårband, regnskydd till vagnen och filtar. Jag älskar att sätta på Eidan dem här kläderna för de är samtidigt som de är extremt coola så är de extremt bekväma för honom. (Han har de svart/vita bl a) Självklart ska lillesyrran få sej en beställning också på allt detta ovan som jag satt ihop i ett litet kollage. Svala men varma mössor som andas (passar perfekt till en Istanbulvinter) mockasinerna som får funka som utomhussko då hon kommer vara för liten för skor, och små härliga hårband och scarfs är ju bara så fint, men samtidigt skönt på henne, speciellt då tänderna sen kommer komma och dreggla är ett faktum. Man kan beställa på hennes hemsida som är jätteenkel och smidig - www.manoforkids.com och ska det skickas inom Turkiet och man beställer för över 100 TL så är frakten gratis! Bara fråga om ni undrar nått!
 
 
 
Manoforkids - barnkläder - barnshopping

Tröttaste mamman i stan...

 
Här får ni en liten kik från detaljer från vårt sovrum! 
 
Godmorgon! Har precis fått i mig en kaffe som just nu håller på att verka, för idag behövs KAFFE! Massa, massa! Har såna JOBBIGA nätter nu och dagarna blir helt förstörda pga. min dåliga sömn på natten. Först ut halsbrännan, den har tagit sej till en högre nivå och knappt så medicinen hjälper nu så får springa upp och ta en sked då och då flera ggr under natten, jag är kissnödig flera ggr under natten men när jag väl sitter där kommer inget, bebisen bökar och härjar och jag hittar inget bekvämt sovsätt, Eidan bökar som aldrig förr också, Eidans pappa snarkar så jag måste putta på honom X antal ggr varje natt, ibland är man så less när man gör det för tionde gången så inatt tror jag att jag puttade till honom lite för hårt och jag får tillbaka "tror du jag är en häst heller..." (Nä, men du låter som en) och det jobbigaste av alla dessa nattbestyren - värmen och myggen. Vår A/C funkar ej än och jag som är kokhet 24/7 kan inte sova varmt utan svettas på en gång så måste ha kallt när jag sover, så måste öppna fönstrerna och då kommer dessa jädrans myggor in som ÄLSKAR att bita bara mig nu (har ju 1 l mer blod i kroppen nu) och jag är så lättväckt så fort de närmar sej får jag panik och jagar myggor mitt i natten och kan inte somna om förrens jag vet alla är döda. Detta gör jag minst tre ggr/natt. Sen vid 5-tiden sätter mosken igång, ibland tycker jag de kör jättelänge och ibland jättekort och sedan när man kanske skrapat ihop några timmar så börjar hammarpatrullen och banka och slå (de bygger hus runt omkring oss samt renoverar järnvägen) Men varje morgon får jag oftast vakna först av att Eidan kliar mig på ryggen och ligger sked, sötisen. (det är gulligt även om jag knappt vet vad jag heter just då...)
 
Nu tisdag - torsdag kommer farmor, farfar och faster sista dagarna och hälsar på/sover hos oss! Det var meningen att de skulle komma vid bayram men eftersom Eray och Dilan åkte till Frankrike/Monaco tills idag så var ju deras lägenhet tom så då har de sovit där. Jag skall försöka komma iväg med dem och köpa den där sängen till Eidan idag så det blir gjort någon gång! Ibland blir jag lite trött på min G som såklart är upptagen med jobb dessa dagar dem ska vara med oss, så jag blir ju underhållningstanten vilket jag inte riktigt har ork eller lust till. Och dagarna blir så långsamma om vi bara är hemma också och dricker te sjuttioelva ggr. Jag tror dock att de får nöja sig med ett sängköp, ett parkbesök och en stor tacomiddag! Sen checkar jag ut!