Residence Permit

Eidan leker i sitt gym och tittar då och då på Billy & Bambam från tv:n, i förmiddags gick Guray med Eidan till Bvc och hämtade nya D-droppar, järntillskott  och vägde/mätte honom, nu har vi en 73 cm lång kille här hemma!
 
Tänkte berätta lite om igår! Det var tid för mig att skaffa residencepermit och eftersom jag/vi visste det var långa köer/tider bokade vi en tid online hos Polisen redan i november, tiden vi fick var nu 27/2 10.00. Hade frågat G vad vi behövde och han sa pass, kopia på passet och foton på mig. Allt fixade jag! Såklart såg han 30 min att vi hade tid tidigare än han berättat + att vi var tvungna att skriva ut ansökan också. Så hela morgonen minst sagt stressig och detta kan vara min man i ett nötskal! Men vi hann precis 9.59 och sedan lämnade jag över allt till G och underhöll Eidan istället. Jag kunde få 2.5 år uppehälle eftersom det var det jag hade kvar på passet. Jaja, det var väl okej det då. Han meddelade också att jag redan var här 10 dagar för länge. 18/2 var mitt turistvisa slut. Hade helt glömt att jag var här i somras också 1 månad. (90 dagars regeln av 180 dagar) Fick skriva under några papper och sen fick vi svar att vi får kortet om upp till 1 månad. Now way! Olmaaaaaz! 5/3 ska Guray resa iväg och 12/3 jag och Eidan, så efter lite snack från G drog vi ihop en historia om att jag och Eidan också ska åka 5/3 och på nått sätt fick killen eld i baken och sa att han skulle fixa det ev nu på måndag 3/5. Lets hope so! 
 
Jag är så himla trött på att hålla på med dessa typer av ärenden. Så himla trött! Men, just face it. Det är så det funkar när man vill bo i två länder. Eidan somnade inne hos polisen och det hela var över efter någon halvtimme.

The new me!

 
Here you have the new me! 
 
Jag trivs sjukt bra i mitt nya jag! Ibland är det bra att göra om sej lite. Trodde inte jag skulle bli brunett igen, men det kändes som det bästa just nu. Vill ha mörkt ett tag och göra lite slingor till sommaren! Efter graviditeten var mitt hår trött, slitet, tappade delar av det och avskydde det ett tag... 
 
...i går var jag och mötte andra svenska tjejer/kvinnor fran SWEA. Första gången för mej! Trevligt! Klarade 5 timmar fran Eidan mellan 18-23 och han sov som en stock redan efter 20.00. Drack inget vin, tog en cola. Det gick riktigt bra allting! Gillade inte baren/restaurangen, priserna var ett big joke av vad man fick. Men tjejerna var trevliga, roligt, alla har verkligen sina historier. Bor man pa asiatiska sidan, blir det en chock när man kommer till europeiska sidan, jesus! Som att komma utomlands ;) 
 

After Work or After Baby

 
Hej finingar! Sitter här i köket och värmer en panpizza och ska strax ta bussen till Kadiköy och träffa Åsa och gå på mitt första Swea-event som är en AW Besiktas. Stället hette Corvus. Jag funderar på att ta ett glas bubbel eller ett glas rött. För ikväll är det min kväll och pappa G är hemma med min lilla älskling. Jag har inga problem att lämna Eidan, han har en riktig bra pappa som tar hand om honom på bästaste sätt! Det ska bli spännande att se hur jag känner, men kommer försöka bara skicka ett SMS om att allt är bra här hemma :) så idag har jag pumpat, pumpat och pumpat så nu finns det massa mjölk för min lilla kotte. 
 
Annars idag hade vi tid i Erenköy hos polisen för uppehållstillstånd för mig klockan 10.00. Det har gått bra (tror jag!) men jag tänkte ändå skriva ett inlägg om det. Och! Jag kände för en lite förändring och har gått och blivit brunett - trodde aldrig det skulle ske igen, men ibland har saker sin tid och jag könner mej snygg och fräsch.
 
Dags för pizzan och den sista amningen!