Svenskan flödar!!


Sista arbetsdagen i månaden. I december ska jag bara vara mer ledig och bloggen kanske blir lite roligare :) Men i januaria är vårt högsta tryck och då gäller det att ligga i! Annars rullar livet på bra. Mamma fick höra Gs summa av sin första svenskalektion imorse och jag tycker det är sjukt roligt att höra vad han är med om. I hans klass (han går i en skola bredvid liseberg) så kan man säga att mixingen är ganska stor Taiwan, Kina, Bosnien, Serbien, kanada, Italien, Israel (!) Iran & Turkiet är några av nationaliteterna och alla bor i Sverige just nu pga. olika anledningar. Guray kom försent första skoldagen och utan penna (han hittade ingen parkering var orsaken påstår han :) ) och hans första svenska lektion var succéfull om jag säger så. Han bara rabblar svenska som han inte pratar annat, förstår verkligen inte... Hans lärare heter Sten från Uddevalla och är 65 år.

- Sten is SO old Malin! Ans he says ssscccjuttton, sscccjuuu.. instead of sju, sjutton. Men sen förstod han att det även finns mängder dialekter i Sverige.

Av alla dessa länder blandas ju en salig mängd religioner och jag får bara hålla kopplet på G att någon diskussion inte börjar mellan G och den israeliska killen. G. är en väldigt öppensinnad kille och en bra människa men jag hoppas han lägger band på sej och håller truten om något ämne skulle komma fram om Isreal och Turkiet och dyl. :) Alla har kanske inte koll men turkarna har väl kanske inte goda ögon emot Israel om jag säger så.

Ja, annars var det hemläxa igår och rolitg att höra när han plöjjer igenom alla substantiv.

- Malin, what´s the difference between "back" and "bak"?

Så förklarar jag skillnanden.

- Ahaa! Bak like rumpa like Sten says.

låt mej småle ;)


Annars rullar saker och ting på bra. G. har sålt ett gäng bra spelare till Turkiet nu under hösten och gör sej mkt bra som manager och har fått kontrakt med flera klubbar att sälja till för nästa säsong. Wiee! Är så stolt. :) 4 st. brasilianska spelare sista månanden bara :)

Måste jobba nu!


Lalaland

Såhopp, nu har jag pillat ytterligare ännu en gång med min header som jag ALDRIG blir nöjd med! Men den här kände jag mej nöjd med nu för att vara gjord av mej? "the rest is still unwritten" tyckte jag passade in på mitt lite smågalna, impulsiva liv! ;) Har jobbat hela långa dagen och tänkte sammanfatta lite av kvällens tv-program, just nu pågår Robert gustafssons Rolandz på tv:n, men sjuttsicken, vad är det för program!? Haha! Är det på skämt eller diggar folk detta? Sånt här går typ hem ute i hålorna där jag växte upp. I Dalarna. ALLA älskade Björn Rosenström där, ni vet, "vi är pojkarna som busar..." sjunger. Jag har aldrig känt mig riktig hemma i sån här musik, dansband eller inte i Dalarna heller förresten... :) Sen har jag tittat på SHF där jag bara blundar och håller för öronen när jag får se Agnes-Nicole. Varför kan hon inte bara ge upp?! Hon är urusel på allt hon gör! Modellar? Sjunger? Filmstjärna? Designar baddräkter? Jag har absolut ingenting emot folk som vill prova grejer eller så men hennes karriär i något av detta är slut innan den ens börjar. Att ingen bara kan säga till tanten. Har ni sett resultaten av alla 4 saker man fått se henne göra? Det är ju verklign så att jag skulle kunna agera bättre både som sångerska eller skådis än henne! Haha! Hon påstår ju sej vara rik och ditten, datten och vara känd i Hollywood men jag tror inte att hon är känd för något mer än en bitter skilsmässa från en man som var rik.

.

Ser ni hur filmtiteln ser ut?
 Och ser hon inte lite väl lik Jokern (Jack Nicholsson) i Batman?
Jokern?
Agnes-Nicole Winter?Tyckte ni jag var elak nu eller håller ni inte med mej lite? :)

Och sen ska jag avsluta detta tv-inlägg med en kommentar om Ensam Mamma Söker som jag tycker borde tillämpa sina regler lite. Ingen fick någon. Varför kör dem det här programmet fortfarande, de är ju ändå lika mycket singlar efter programmet!? Eller borde de lägga om programmet lite? Jag blir lika arg och ledsen varje gång det tagit slut mellan paren innan ens hösten hunnit komma... och sen när jag ändå är inne och röjjer i den smeten med förhållande som tar slut så skulle jag nu kunna säga hundra procent ärligt att flytta aldrig till LA och Hollywood och sök evig kärlek för det existerar verkligen inte där. Tre av mina favoritpar har breakat bara.. sådär.. Vad är problemet där borta i Lalaland eller är folk bara helt totalt uppslukna i sej själva? tror på det sista jag.


Dem jag alltid trodde skulle vara ett par. Son på 2 år. Nu: Singlar...... och samma här! Courtney stays singel now.Housewife Eva och sin Parker har också slängt in handduken efter många år tillsammas. Aset till kille verkar inte bara vart nöjd med Eva. SUCK!

Ja, så nu vet ni det! Men jag tror fortfarade på evig kärlek. Men den verkar inte finnas i Hollywood så flytta inte dit om du söker den... ;)

Välkommen första decembervecka!


Godmorgon!


Då var det dags för en ny vecka då, och som jag längtat efter den här veckan, ledig helg och 4 dagar i Rom. Precis vad jag behöver ny, komma bort från hemmamiljön lite, känns som jag förflyttar mej från lägenhet - kontor - lägenhet - kontor. Med ett stopp på gymmet om jag får tid! ;) Så ett litet avbrott i denna vardag behöver vi båda. Och till fantastiska Rom! I love that city. Vi ska mysa i gamla gränder, lyxiga shoppingbutiker och dricka alldeles för mycket vin och kaffe... Ni hänger väl på i bloggen?

Så, måndag igen! Hinkar kaffet och försöker göra mej beredd på ännu en ny vecka! Idag börjar G sin svenska kurs kl. 12.00 + jag jobb kl. 12.00 men måste shoppa glögg och pepparkakor till kunddagarna vi ska ha på jobbet så nu måste jag skynda mej till att göra det!Vi alldeles nyss nu i soffan där kaffet allid intas. G har fått en liten musse av mej som får värma hans lilla kalla turkskalle.