Svenska Nationaldagen!

 
tisdags 6 juni så var det ju Sveriges Nationaldag och som utlandssvensk så brukar man bli väldigt duktig på att fira den. Detta år var ju även min mamma och syster i stan så då fick de hänga med på firandet också, det firades nästan mer än vad det brukar göra i Sverige tyckte mamma. Vi hade ordnat en slags kombinaton av Sveriges Nationaldagsfirande/Avskedsparty för vår kära Monica som ska synd nog flytta hem till Sverige igen.
 
Monica bjöd in till knytislunch hos sej och det var SÅ gott med riktigt typisk svensk mat! nom nom! Sill, potatis, paj, ostar, tunnbrödsrullar mm. mm. Bästa Esin hade gjort en SUPERGOD jordgubbstårta som påminde lite om en större cheesecake, den var bara SÅ god!!
Vi åt, pratade/minglade, tackade av Monica med en fin turkisk kokbok som present, skålade i bubbel och efter partyt gick vi upp till poolen ett slag för ett dopp. Lara tog den saken helt på allvar och ramlade i med kläderna på i babypoolen. Supermysig dag!
 
 
 
Birgitta D

Härlig dag o det är nog så att firandet som utlands svensk är viktigare än för oss här hemma denna dag är ganska ny tror den tillkom i början 2000 någonting o någon annan helgdag försvann har inte koll då jag på den tiden jobbade skift så det spelade ingen roll vilken dag det var.
Hälsningar Birgitta S