Mamma & Syster Dag 1: Om pappa

Hej fina Ni!
 
Å tack för att ni tittar in trots dålig uppdatering, bloggen har fått läggas på is lite då vi har besök, det hinns inte riktigt med om jag ska vara ärlig. Idag är det mamma & syrrans sista dag här och jag tänkte börja sakta sakta med lite inlägg och uppdateringar om deras vecka härnere med oss. Ni som följer mig på instagram har ju fått se lite småskymtar iallafall av vår vecka och vad vi haft för oss. 
 
Idag ska jag och mamma gå ner till salongen för lite sista fix medan syrran passar Lara och Eidan är på föris. Han har varit på förskolan även när de varit här men då han bara gått halvdagar detta år fram till 13.00 så har han hunnit vara mycket med oss under dagarna också.
Jag ska färga min utväxt nu innan semestern drar igång och mamma ska passa på att göra predikyr/manikyr innan sommarn. 
 
Men jag tänkte göra inlägg utefter dagarna och det har varit så mysigt med att ha dem härnere! Nu har de dock massor som väntar dem i Sverige. Min syster ska flytta in i sin nya lägenhet på Södermalm i Stockholm, min bror ska ha dop (som vi tyvärr missar...) för sin son Agust i helgen och även han ska flytta med sin Jenny till en ny lägenhet närmre mamma så vi kommer ha mycket närmre till dom när vi hälsar på i Sverige sen i sommar. 
 
Här kommer iallafall mitt första inlägg om mamma och syrrans första dag i Istanbul!
 
 
Mamma & lillasyster Hanna i Göztepepark
 
Första dagen hade vi en längre lite mer "avancerad" frukost med smoothies och grejer, inget man orkar fixa med varje morgon men den första frukosten tillsammans är ju alltid speciell.
Mormor hade med sej presenter till barnen. Det är alltid så kul. Lara och Eidan fick nya böcker som vi kan läsa på kvällarna, Eidan fick ett jättefint memoryspel och Lara en Pippi Långstrump badhandduk som passar perfekt till sommaren! 
 
Vi besökte vackra Göztepepark med sagolikt vackra rosträdgården som står i blom nu! Alltså, det är så galet vackert där med alla rosor och dess färger. Om ni har chansen, gå dit!
 
 
Liten Lara bland alla rosor
 
G. lämnade Eidan på morgonen sen tog vi en promenad och hämtade han så mamma och Hanna fick se Eidans förskola, hälsa på personalen och Eidans gulliga lärare. Såklart lite spännande att mormor och moster kom och hämtade Eidan på föris såklart tyckte han!
 
Sedan promenerade vi ner till havet och satte oss i parken för lunchpicknick. Jag hade med mig farmors cigarrabörek med spenatfyllning tillsammans med en somrig sallad bestående av avocado, jordgubbar, fetaost, tomat, salladslök och tzatziki till toppat med mynta.
 
 
MUMS!
 
 
 
Barnen fick springa av sej lite i parken sen promenerade vi vidare och de somnade gott i vagnen i skuggan under ett träd där vi andra tog varsin glass som mormor bjöd på. Där satt vi ett långt tag och bara filosoferade och pratade om livet, om allt som varit och allt som komma skall... Vi har gått igenom mycket jag, min mamma och mina syskon med vår pappa. Något vi pratar mycket om, just för att vi alla behöver det, men samtidigt så förstår vi idag läget på ett annat sätt och att man inte mycket kan göra åt någon som inte själv vill göra något. Jag var nog först av alla att inse detta och att pappa aldrig skulle ändra sej och gick på något sätt vidare i livet. Jag är beredd på att varje dag få ett samtal från Sverige att något hänt honom och jag börjar mentalt förbereda mig för det också. Jag vet inte hur mycket som jag skrivit om det i bloggen men min pappa är alkoholist sen många år tillbaka. Perioder har det sett ljusare ut men tyvärr har mitt hopp försvunnit med åren med honom. Det är inget jag tycker är jobbigt att prata om, eller som jag skäms för eller är bekymrad över. Jag är väldigt öppen med det men inget jag pratar mycket om heller. Alla får ett val i livet. Alla har chans att välja sin väg. Han valde sin. Och valde därmed bort sin familj, sina vänner, sina jobb, sitt liv. Jag är dock väldigt TACKSAM för de bra minnena jag har med pappa och allt han lärt oss och allt han stod med för fantastiska värdegrunder. 
 
 
Lillasyster Hanna & Jag.
 
Vi kom hem sent den dagen efter all promenad och mysstunder. Jag gjorde ordning middag för alla: kyckling i ugn med ugnsrostade grönsaker och tzatziki, ett säkert kort!
 
Marit

Så fint skrivet Malin ❤️

Svar: Tack ❤️
Volleybollfrun

Nina

Tack själv att du orkar blogga, har inget instagram så jag skulle inte kunna följa dig om du slutade.
Tyvärr vet jag exakt vad du pratar när du pratar om alkoholism, det är så tråkig att folk hamnar/väljer/ alkohol före nära och kära. Elak sjukdom som gör också dom drabbade ganska ensamma.
Så bra att ni kan prata med varandra.
Kram .

Marie

Tror jag förstår hur du känner angående din pappa. Fint att du skrev lite om det! Också uppvuxen med en pappa som var alkoholist, vilket också tog hans liv i kombination med allt rökande i en ålder på 62 år. Skäms inte heller för att prata om det. Hans val är inte min skam, jag och mina syskon och min mamma är oskyldiga i hans val. Men gud vad jag skämdes för honom under hela min uppväxt, skämdes för mig själv och för allt typ. Han dog för 12 år sedan men tror jag tänker för mkt på hur hans alkoholism och dåliga beteende i anslutning till det har påverkat mig genom att göra min barndom så otrygg. Jag borde föröka släppa det och fokusera mer på de goda värderingar han förde över på oss barn och den fantastiska person han var när han inte var i alkoholdimman och gaggade eller var aggressiv. Fattar förresten inte hur barn till alkoholister kan gå sina föräldrars väg. Jag hatade alkohol under hela min uppväxt och dricker ytterst sparsamt nu som 36åring. Hatar rök och är vegan med hälsointresse. Min pappa har tydligt visat mig hur man inte ska vara.

Svar: Ditt liv låter lite som mitt. Min pappa är 61 år idag men jag är nästan sänker på att hans kropp inte kommer klara många år till... Jag önskar jag visste bättre när jag var yngre för skämdes liksom dej en massa. Jättejobbigt var det. Speciellt när jag var som yngst. Jobbigaste perioden var nog mellan 10-16 år kanske.Jag förstår inte heller hur man kan bli alkoholist när man själv har haft en förälder som är det. Jag dricker sparsamt och har en väldigt bra relation till akohol och alltid haft men jag skulle lätt kunna leva utan det. Rökt har jag aldrig ens provat. Min pappa växte upp med båda föräldrarna som alkoholist och valde samma väg... helt oförståeligt.
Volleybollfrun