Shoppingtips: ALI

 
Ni som följer mig på instagram vet att jag skrev om att jag och ett par vänner kom över en superrolig outlet i helgen där vi gjorde riktigt goda fynd. Dem här kan dyka upp här och där i Turkiet och det bästaste är att allt är löjligt billigt och 99% orginal. Oftast får de lov att klippa bort lapparna på kläderna när det är äkta men ibland sitter de kvar med etiketter och allt (typ som min Peak-hoodie ovan, där det t o m står Åre, Sweden) Turkiet gör en stor del av textil till butiker i Sverige och andra länder bl a. De flesta fabriker finns här i Turkiet (exakt var vet jag inte...) men både H&Ms, Kappahl, Lindex, Gina Tricot och massa annat görs här och ibland blir det överskott eller kanske att något har någon defekt som man typ inte märker men så säljs de ut på små outletsbutiker eller på basarer. Jag har ett gäng som jag kontinuerligt besöker omkring oss. Iallafall, den här kedjan kände jag inte alls till och vet inte hur jag missat den så min kompis Damla drog in oss i en butik och vi blev lika tossiga alla tre när vi såg vad som fanns till helt galna priser.
Jag hittade en CK-tee och 2 hoodies, men jag såg en hel del annat som gärna hade kunnat följt med hem också. 
Massa Helly Hansen, jeansmärken, CK, Peak Performance, HM, US POLO mm mm.
 
Kedjan heter ALI och de har även en hemsida här. De har onlinebeställning med kargo och flera butiker både i Istanbul och på andra orter. Mestadels på asiatiska sidan som Kozyatagi, Maltepe och Pendik men en butik ska även finnas i Izmir. Sortimentet kan variera, men de har leverans varje dag utom söndagar.
Det finns inte barnkläder utan endast för vuxen dam och herr. Bäst tror jag är att besöker butiker istället för online, de har så mycket mer i butikerna.
 
I vår har vi flera vänner och familj som kommer ner och perfekt utflyktsmål att ta med tjejerna och fynda massa svenska dyra klädmärken till brakpriser, vem gillar inte sånt?!
 
Laura

Direkt som du skrev att du hade hittat en butik som säljer märkeskläder billigt i närheten av den parken, så tänkte jag att du måste ha hittat Ali Mağazaları. 😊 Vi bodde en gata därifrån förut. Alltid fullsmockat med folk där dock, så jag brukar aldrig orka kika länge. De brukar ha rea två ggr per år (ofta i januari/februari och augusti) då ALLT säljs för 50%. 😉

Svar: Hihi! :-) Ja det var rätt mkt folk nu med men helt okej så man behlvde ibte trängas. Min kompis bor jättenära stället men hade inte besökt det förr bara hennes kollegor hade sagt att hon måste gå till Alis!
Volleybollfrun